Тя дава около една трета от електроенергията  на Украйна. Парадоксално

...
Тя дава около една трета от електроенергията  на Украйна. Парадоксално
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: Целта на Русия е да прикачи АЕЦ „Запорожие“ към собствената си енергийна система

„ Тя дава към една трета от електроенергията  на Украйна. Парадоксално е, че от пролетта до сега  електроцентралата е в съветски ръце, само че в действителност не е откачена от украинската енергийна система и доставя Украйна “, изясни той.

 

По думите му Руската федерация цели отрязването на притока на електрическа енергия от АЕЦ „ Запорожие “ към  украинската енергийна система и още преди месеци е почнала подготовка за прикачването й към личната енергийна система.

 

„ И двете страни имат виновност за обстановката, до която се стигна. Руските войски използваха обстановката като прикритие - прикриваха се зад централата, с цел да обстрелват украинските въоръжени сили, а украинските елементи отговаряха на огъня и някои попадения бяха в корпуса на централата “, добави ген. Гяуров. 

 

„ Международната общественост към този момент реагира на това, предходната седмица 42 страни подписаха искане за демилитаризация на региона и евакуиране на съветските войски. Не имам вяра, че Русия ще се съобрази с това, макар осъзнаването на големия риск, който основава с присъствието  си там “, сподели още специалистът. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР